کلپوره خراسانی ، مریم نخودی همدانی
استفاده از این گیاه به طوری که در کتب دارویی قدیمی آمده است به زمان های دور نسبت داده می شود. بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از این گیاه در آثار خود نام برده اند. عصاره این گیاه محتوی مواد موثره زیره است. مصرف عصاره این گیاه به مقدار 125 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن به مدت 6 هفته قندخون را مختصرا كاهش می دهد.طعم این گیاه بسیار تلخ است . بهتر است دم شود بصورت دمنوش میل شود . این گیاه برای تقویت معده و رفع سو هاضمه بسیار موثر است . کلپوره هر ناحیه با منطقه دیگر فرق دارد .
نکته : مصرف بیشتر از 40 روزه این گیاه عوارض مخربی بر کبد می گذارد و آنزیم کبد را بالا پایین می برد .
سنگ پا زدن
سنگ پا زدن نیز در کاهش قند خون به صورت موضعی موثر است .
قارچ
مصرف قارچ به صورت بخار پز هم در کاهش قند خون موثر است اما اثر کمی دارد .
زیره
مصرف زیره سبز و سیاه چندین واحد قند خون را پایین می آورد و علاوه بر این ضد بلغم نیز هست . می توانید زیره را همراه با ماست طبیعی میل کنید .
نکته : مصرف مداوم زیره سبب جوش های زیر پوستی و ایجاد جوش می شود .
دانه شنبلیله
شنبلیله
گیاهی با نام علمی TRIGONELLA FOOENUM GRACEUM و از خانواده نخود است. با
وجودی که تاثیرهای مختلفی از جمله خواص ضددرد، ضدالتهاب، افزایشدهنده میل
جنسی، مقوی قلب، صفراآور، کاهشدهنده کلسترول، چربی خون و فشار خون از آن
گزارش شده است اما اثر قابلتوجهی در کاهش قندخون دارد.
روش
مصرف: برای مصرف این گیاه، یک گرم پودر دانه را به مدت حداقل ۳ ساعت در یک
استکان آب سرد بریزید، سپس آن را صاف و میل کنید. این عمل را میتوان روزی
۵ بار تکرار کرد. مصرف روزانه ۵ گرم پودر دانه به طور خوراکی اشکالی
ندارد.
به
دلیل تلخبودن پودر دانه شنبلیله، در برخی کشورها آن را به صورت قرص تولید
میکنند. مصرف دانههای این گیاه به خاطر داشتن بافتی سفت و سخت، بیتاثیر
است بنابراین آنها را با آسیاب پودر و سپس استفاده کنید. درضمن میتوان
پودر شنبلیله را همراه با موادغذایی مصرف کرد؛ مثلا مخلوط آن با ماست.
هندوانه ابوجهل
که در بعضی مناطق به آن خربزه روباه نیز گفته میشود در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران از درمانهای کاهش قند خون محسوب میشود. هندوانه ابوجهل دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون میشود .بهتر است تا این گیاه کاملا پودر شده و به صورت خمیر به کف پا مالیده شود بعد از گذشت 45 دقیقه 20 تا 30 واحد قند خون را پایین می آورد .
نکته ای مهم : مصرف
این گیاه باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا مصرف زیاد آن
بسیار خطرناک است و عوارضی نظیر اسهال خونی را به دنبال دارد.دز بیشتر از 2
گرم در روز به شدت مسهل است و باعث آسیب زدن به معده می شود . مصرف مستقیم
این گیاه ممکن است موجب آسم خفیف گردد .
* گزنه نیز دارای خواص کاهنده قند خون است که معمولاً همراه با هندوانه ابوجهل مصرف میشود.
دارچین
مصرف مداوم دارچین قند خون را پایین می آورد اما توجه کنید که طبیعت دارچین گرم و خشک است و برای افراد صفراوی مزاج مناسب نیست . در ضمن دارچین ضد رطوبت هم هست و برای افرادی که در شهر های مرطوب زندگی می کنند مناسب است .
25 گرم دارچین (فقط دارچین ) داخل یک قوری چینی 30 دقیقه دم کشیده شود روزی یک استکان میل شود .
سیر
مصرف سیر نیز در کاهش قند خون اثر خوبی دارد اما نسبت به بثیه گیاهان کمتر است .
نکته : کسانی که زخم معده یا اثنی عشر دارند بهتر است از مصرف سیر بپرهیزند .
عدس الملك
اين گياه به منظور كاهش قند خون بيماران ديابتي تجويز مي شود. با اين حال مصرف روزانه پودر بذر گياه به مقدار ۱۵۰۰ ميلي گرم در روز به مدت ۲ ماه اثر مفيدي بر قند خون نشان نداده و فعلاً اطلاعات علمي كافي در مورد اثرات اين گياه در دسترس نيست.
نکته : در دراز مدت ممکن است سبب کاهش دید چشم شود .
اسفرزه یا پسلیوم
پسیلیوم یا اسفرزه، گیاهی از خانواده پلانتاجیناسه آ و یک داروی ملین گیاهی است که از طریق جذب آب باعث حجیم شدن محتویات روده شده و با افزایش حرکات دودی شکل باعث تخلیه مدفوع می شود. مصرف پودر پسیلیوم به مقدار 10 گرم در روز و به مدت 8 هفته هموگلوبین HbA1C را مختصرا كاهش می دهد.
استخوان های وسط گردو
مصرف پودر آن سبب کاهش قند خون می شود .
دمنوش قرهقات نیز بسیار موثر است