معرفی اجمالی محصول
نقد و بررسی
خواص درمانی پایین آورنده چربی خون تنظیم کلسترول تصفیه کننده خون کمک به عمل گوارش
طبیعت:
سرد و خشک و در برخی مأخذ در دوم سرد و خشک ذکر شده و جبلی آن را در سوم سرد و خشک گفتهاند.
خواص و افعال:
رادع- قابض- مقوی احشاء حاره- رافع صفرا- دباغت- نفث الدم- نزف الدم- ذرب- قی- غثیان- بند آوردن خون
با دقت در خواص سماق میتوان دریافت که قدما به این موضوع به درستی پی برده بودند که سماق خواص گندزدایی و ضد عفونی کننده و ضد میکروب داشته و بعنوان ماده ضد میکروب و عفونت در غذاها و ادویه جهت محافظ از آنها در برابر کرم زدگی و عفونت میباشد.
اندام سر- مو: شستن مو با دمکرده سماق موی را سیاه مینماید.
اندام سر- گوش: چکانیدن نقوع آب سماق در گوش ریم گوش را زایل میکند. (رفع عفونت)
دهان: سماق بصورت دمکرده و یا نقوع و یا پودر آن قلاع دهان و آفت، آبله و خونریزی دهان را بهبود میبخشد (رافع عفونت) ضد باکتری
دندان و لثه: مضمضه با آب سماق درد دندان را تسکین و پاشیدن پودر آن لثه را تقویت مینماید.
دهان (ترکیب): مخلوط پودر سماق 1 و پودر ذغال بید 5/0 رافع پیوره دندان میباشد (ضد قارچ)
ترکیب پودر سماق و نمک ضد عفونی کننده دهان میباشد.
گلو: غرغره با دمکرده یا نقوع سماق رافع درد گلو (ضد قارچ و عفونت)
چشم: کمپرس آب دمکرده سماق جهت جرب و تسکین حدت و ناراحتی پلک چشم
پیشانی: انداختن سماق بر پیشانی خون دماغ را بند میآورد.
پوست: ضماد و کمپرس سماق رافع عرق ریزی، سرما زدگی انگشتان، ترک پوست و ترک پستان زنان شیرده میباشد.
قراردادن سماق بر روی جراحتهایی که در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن مؤثر است و از عفونت بعدی جلوگیری مینماید. (رافع عفونت و ضد قارچ)، محافظ بسیار خوب در زخمهای تازه التیام یافته (ضد باکتری)
پوست (ترکیب):محلول سماق با دمکرده برگ بارهنگ جهت قروح خبیثه (زخم بستر) (ضد عفونت و ضد قارچ)
ریه: دمکرده سماق جهت رفع نفث الدم و نزف الدم و تقویت شش، جهت رفع خونریزی، درمان سل و به گفته رازی همراه شراب رافع مشکلات ریوی میباشد.
پوست: جهت کلف- داخس- حمره
همراه با گلاب جهت دمعه و جرب و مالیدن خرفه و سماق رافع جرب و با آب تره جهت اگزما (پسوریازیسم) (ضد قارچ) و مالیدن سماق و جوش شیرین و سدر و گل سر شوی رافع خارج جلدی و تحریکات کهیر است.
اندام غذا: شکم، رافع عفونت غذا- رافع اسهال- مانع ریختن صفرا به معده- برانگیزاننده اشتها- مقوی احشاء حاره ترکیب: بصورت دمکرده و پودر- دباغت معده- رافع تشنگی- برای کسی که همواره قی میکند مصرف سماق و زیره و آب سرد مانع قی میشود.
تخم گشنیز و سماق و تخم مرغ قاطع اسهال (ضد عفونت)
جوشانده تخم مرغ در سماق رافع اسهال
ریش روده و پوست اندازی روده را بهبود میبخشد.
سماق تراوش صفرا به معده را مانع میشود.
رفع قرحه معده- فساد معده بصورت دمکرده و یا خوردن پودر سماق
ترکیب: جهت تقویت معده و باز شدن اشتها: سماق 10 گرم، تخم هویج 10 گرم، خاکشی 5 گرم با 150 گرم آب جوشانده. هر بار 20 گرم میل شود.
جهت رفع اسهال تفت داده سماق موثر میباشد.
رحم: قاطع خونریزی، بند آورنده خون حیض، رفع ترشحات سیلان رحم (ضد قارچ)
ترکیب: شستشوی مهبل با سماق 20 گرم و جوش شیرین 5/0 گرم رافع عفونت (ضد قارچ)
استخوان: مانع درد استخوان، مصرف پودر آن و قراردادن آب پز آن مانع از آماس استخوان میباشد.
بواسیر: ته زن آن رافع بواسیر، دمکرده آن کاهنده سودا و کمک به کاهش مواد و در بواسیر و بند اونده خون بواسیر بصورت ضماد پودر آن.
اماله با آب سماق رافع خونریزی بواسیر است.
ترکیب: ذغال بلوط و پودر سماق بصورت ضماد و یا ته زن جهت بواسیر و شقاق مقعد نافع است.
کلیه و مثانه: دمکرده 10 تا 20 گرم ان جهت بی اختیاری ادرار در کودکان و افراد مسن.
تجربه: مکیدن سماق در زمانی که فرد صفراوی مزاج دچار کسالت روحی میشود (خشم و عصبانیت) مؤثر است.
بیماریهای رایج:
پایین آورنده قند خون- تصفیه کننده خون- کاهش فشار خون- کاهش چربی خون (کلسترول)- بواسطه خاصیت اسیدی آن
داروسازی:
استعمال داخلی: بصورت دمکرده
استعمال خارجی: پماد- غرغره- تزریق مهبلی- شستشوی مجاری ادراری- شیاف- پانسمان جهت سوختگی
قوت: سه سال- پس از دو سال رنگ روشن ان زایل شده به رنگ قهوهای تیره با حالتی چسبنده میشود.
شربت: 5 درم یا 20 گرم
بدل: سرکه
بجای خرنوب و اقاقیا میتوان استفاده نمود.
جوشانده آن با چوب ساقه و عسل مانند حضض عمل مینماید.
مضرات: معده و جگر سرد
مصلح: مصطکی، انیسون- بومادران یا طبخ با بادمجان
اصلاح: آب بذر قطونا
موارد منع مصرف: میوه تازه آن مسمومیت زا میباشد. همراه قی و تهوع مصرف برگ آن توسط احشام مانند گوسفند و بز در گوارش حیوان اختلال بوجود آورده و منتهی به مرگ حیوان میشود.
مانع الجمع (تداخل و عدم سازش): آهن- سرب- جیوه- پرمنگنات- کلرات- آب آهک- صمغ
نگهداری: بعلت خاصیت ضد قارچی آن شرایط خاصی برای نگهداری ان ذکر نشده اما تجربه ثابت نموده که رطوبت و حرارت باعث از بین رفتن مزه و قوت آن میشود.
مصرف در صنعت:
از سماق در دباغی پوستهای نازک استفاده میشود. نوعی سماق صنعتی وجود دارد که از صمغ آن لاک ژاپنی میسازند.
تقلبات:
سماق بایستی به رنگ روشن باشد برخی سماق قهوهای روشن و زرد را رنگ نموده و به نام سماق شکی و یا سماق تبریز عرضه میکنند طریقه شناخت ان حل کردن در آب و رنگین شدن اب و سماق زرد و یا بعضاً قهوهای برجای میماند. و از دیگر تقلبات به سماق مانده نمک و جوهر لیمو اضافه مینماید که با مزه کردن آن احساس شوری و گزش میشود.
خواص سماق در کلام معصومین:
الکافی به نقل از عمران:
امام صادق (ع) درد شکم داشتند فرمودند برای او برنج بپزند و به آن سماق بیافزایند آنگاه حضرت آنرا تناول نموده و بهبود یافت.
کاهش چربی خون
کاهش قندخون
ضد گرفتگی عروق
استفاده در آش سماق
ضد خونریزی بواسیر
ضد عفونت لثه
سفت شدن دندان لق
برچسب ها: سماق نکوبیده , سماق نسابیده , سماق چیست , سماق , خواص سماق , تشخیص سماق اصل , سماق خوشه ای , سماق وحشی , خرید دمنوش سماق ,