معرفی
گیاهی علفی، یکساله ودر بعضی مواقع دوساله با ساقه ای راست و شاخه و برگ های متقابل بیضی شکل است. گلهای سفید و ریز آن از بغل برگها در خوشه های به هم فشرده ای می رویند. میوه آن به صورت فندقه و چهار قسمتی است و فقط در مناطق گرمسیری نشکیل می شود. تمام قسمتهای گیاه دارای عطر خوشایند است.
برای مصرف طبی سرشاخه های آن را هنگامی که گیاه کاملاً گل کرده در هوای آزاد می چینند. گیاه پس از مدتی دوباره جوانه می زند. سرشاخه های چیده شده را به صورت دسته ای در می آورند و در محلی که هوا جریان داشته باشد یا در خشک کن با حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد گرما خشک می کنند. آن ها محتوی ۱ تا ۲ درصد اسانس روغنی که ۶۰ درصد آن ترپینئول است، تانن ها و شیره های تلخ، کاروتن ها و ویتامین C هستند و علیه بیماریهای گوارشی موثرند.
مقدار مصرف
مقدار مصرف آن در جوشانده یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب است که روزانه دو فتجان از آن می نوشند. از این گیاه در ترکیب مرهم ها برای درمان روماتیسم استفاده می شود
عوارض
«تاکنون عارضهای از مصرف این گیاه گزارش نشده است و مقدار مصرف این گیاه، روزی 5 گرم در هر نوبت و حداکثر 15 گرم در بزرگسالان به شکل جوشانده است.
خواص
این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک می باشد .ترکیب آن به مقدار مساوی با گل بابونه و چای کوهی برای رفع سردرد های میگرنی بسیار مفید است . در بعضی شهر ها به عنوان ادویه به غذاهایی مثل تخم مرغ زده می شود . دمونش آن مزه تلخی ندارد و بسیار خوشبو است . برای تسکین اعصاب بهتر است با گل شقایق و گل گاو زبان میل شود . کسانی که مبتلا به بیخوابی هستند، میتوانند از خواص آرامبخشی این گیاه بهره ببرند
گردآورنده مطلب : عطاری خراسانی
بزرگترین عطاری اینترنتی ایران
02634584608