مصرف شکر سرشار از فروکتوز، منجر به پری کبد میشود
برای آنکه به خوبی درک کنید مصرف شکر چقدر میتواند بد باشد، باید ابتدا بفهمیم این خوراکی مضر از چه عناصری تشکیل شده است. قبل از اینکه شکر یا همان قند موجود در شکر از دستگاه گوارش وارد جریان خون شود، ساختار آن شکسته میشود و به دو نوع قند سادهی گلوکوز و فروکتوز تبدیل میشود.
- گلوکوز در هر سلول زندهای وجود دارد و حتی اگر ما آن را به رژیم غذایمان اضافه نکنیم بدن آن را میسازد.
- فروکتوز متفاوت است و چون بدن به لحاظ فیزیولوژیکی به آن نیاز ندارد، معمولا آن را تولید نمیکند.
موضوع قابل توجه دربارهی فروکتوز این است که این ماده به مقدار قابل توجهی توسط کبد متابولیزه (دچار سوختوساز) میشود. البته در صورتیکه مقدار کمی مواد خوراکی مثل انواع میوه، مخصوصا بعد از ورزش مصرف کنیم، مشکلی در این رابطه نخواهیم داشت. فروکتوزی که توسط میوهها دریافت میشود به کلیکوژن تبدیل میشود و تا زمانیکه بدن به آن نیاز پیدا کند در کبد ذخیره میشود. در این حالت اگر گلیکوژن اضافی در کبد ذخیره شود (این نارسایی بسیار شایع است) فروکتوز اضافی ناگزیر به چربی تبدیل میشود.
در واقع خوردن مقادیر زیاد شکر به کبد چرب و اقسام مشکلات جدی منجر میشود. مطمئن باشید این فروکتوز اضافی نتیجهی خوردن میوهی زیاد نیست و در اثر خوردن شیرینیهای مصنوعی حاوی شکر بهوجود میآید. دوستان عزیزم در اینباره به یک تغییر بزرگ در رژیم غذایمان نیاز داریم، چون افرادی که سالم و فعال هستند بیش از افراد غیرفعال که رژیم غذایی بدی دارند و کربوهیدرات و کالری بیشتری دریافت میکنند قند میسوزانند و بدنشان ظرفیت دریافت قند بیشتری دارد. پس باید سبک زندگیمان را تغییر دهیم و فعالیت بیشتری داشته باشیم.